• Ruža pre Pannu Máriu
          • Ruža pre Pannu Máriu

          • V piatok 28.5.2021 boli žiaci 5.A triedy odovzdať ich vlastnoručne vyrobený darček pre Pannu Máriu. Ružičky sme spolu so žiakmi odovzdali k nohám Panny Márie, kde sme pridali ešte jeden darček v podobe modlitby. Žiaci si pri výrobe ružičky nechali záležať a tak o to krajšia atmosféra vládla pri odovzdávaní darčeka. Po splnení hygienických opatrení sme si navyše prezreli aj liturgické predmety farského kostola: monštranciu, kalich, paly, ornáty a na záver sme si zazvonili aj na zvone kostola.

            Touto cestou sa chceme poďakovať aj pánu dekanovi Špitovi, že si popri povinnostiach našiel na nás čas a aj animátorom ZMM Aničke a Tobiášovi za videonávod a inšpiráciu ako obdarovať našu Mamu Máriu.

          • Digitálna bezpečnosť pre rodičov

          • Ako pomôcť deťom, aby boli na internete v bezpečí? Baví Vaše deti práca s počítačom už od detstva? Aké zamestnanie si môžu nájsť v oblasti digitálnej bezpečnosti? 

            Pripojte sa na prednášku a dozviete sa užitočné tipy, na čo všetko je potrebné dať si pozor aj o možnostiach ďalšieho vzdelávania.

            Aj drobná zmena môže prispieť k vyššej bezpečnosti na internete! 

            Ak vás tieto témy zaujímajú, môžete sa registrovať na prednášku, ktorá sa uskutoční v pondelok 31. mája 2021 o 17:00 - 18:45 online cez ZOOM.

            Prednáška bude prebiehať online, po registrácii vám bude na email zaslaný odkaz na Zoom meeting. Účasť je bezplatná.

            REGISTRÁCIA

          • Čitateľský denník

          • Žiaci 5. a 8. ročníka prečítali knihu podľa vlastného výberu, spracovali ju do prezentácie v programe Powerpoint a následne prezentovali pred triedou. Pozrite si spracovanie čitateľských denníkov v podaní aspoň niektorých žiakov 8. ročníka.

            8.B

            8.A

        • Ocenený Tomáš Mravec
          • Ocenený Tomáš Mravec

          • Minulý týždeň v piatok si bol Tomáš Mravec osobne vyzdvihnúť ocenenie za úspech v Technickej olympiáde, ktoré organizovalo CVČ Žilina. V tomto ročníku súťažili žiaci online a v konkurencii všetkých škôl získal Tomáš výborné 3. miesto.

            Gratulujeme.

        • Shakespear´s Day
          • Shakespear´s Day

          • 23. apríla si pripomíname na hodinách anglického jazyka najznámejšieho dramatika všetkých čias. William Shakespeare je meno, ktoré sa spája s tragédiami ako Rómeo a Júlia, Hamlet ,Otello či Kráľ Lear.

            Žiaci si pripravia ukážky v angličtine. To, že to nie je vôbec jednoduché, potvrdí každý študent.

            Žiačka 5.A triedy Sonička Ďuranová si pripravila ukážku What a wonderful day /Aký nádherný deň/, žiačka 6.A triedy Tánička Zúdorová Sometimes is better to stay in bed / Niekedy je lepšie zostať v posteli/, žiačka 8.A triedy Veronika Milcová Susan´s dog /Zuzkin pes/,  žiak 9.A triedy Dušan Poljak How I stopped smoking / Ako som prestal fajčiť/ Ako sa s tým popasovali, presvečte sa sami.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa je každý rok špeciálnym dňom.

            Naše mamy sú 365 dní v roku skutočnými hrdinkami v každodennom bežnom živote. Ak vyslovíme slovo matka, cítime predovšetkým lásku. Takú silnú, že na jej vyjadrenie sú nedokonalé všetky slová nášho jazyka. Je to predovšetkým matka, ktorá premosťuje priepasť ľudskej osamelosti. Preto je tento deň ideálny na to, aby sme si pripomenuli, čo všetko pre nás robia a zároveň im aj za všetko poďakovali. Aj my žiaci 1. stupňa sme si pre svoje mamičky pripravili darčeky, ktoré zo srdca darujeme.

            „Mama to je anjel, ktorý na zemi žije,

            mama to je krásna dáma, vďaka ktorej mi srdce bije.

            Moja mama skvelá je, aj modré z neba mi dá,

            vážim si ju, ctím si ju, nie každý totiž mamu má.

            Mama, ďakujem Ti za úsmev, ktorý mi denne dávaš,

            ďakujem Ti, že si pri mne a ľúbiť ma neprestávaš.

            Na záver už len tieto slová: som veľmi šťastná, že si práve moja!“

             

            Našim drahým mamám prajeme pevné zdravie, veľa lásky a mnoho šťastne prežitých rokov.                                                                                                           

                 K blahoželaniu sa pripájajú aj zamestnanci Základnej školy Ž. Bosniakovej.

        • Zbieranie odpadkov v okolí našej obce
          • Zbieranie odpadkov v okolí našej obce

          • Jeden deň nás napadlo, ako by sme mohli pomôcť našej prírode, ako by sme ju mohli skrášliť, a tak sme sa rozhodli, že vyzbierame odpadky v okolí našej školy, v našej Tepličke nad Váhom. Nasadili sme si rukavice, do ruksaku sme si dali vrecia a vyrazili sme.Začali sme lesnou cestičkou , ktorá vedie ponad školu a hneď na začiatku sme našli veľmi veľa odpadkov. Čudovali sme sa, akí sú ľudia nezodpovední.

            Vyzbierali sme vyše 5 vriec a našli sme aj rôzne veci, ako napr. topánku, pneumatiku, či staré vrecia alebo igelitky, ktoré sa už nedali ani vytiahnuť zo zeme. Prvýkrát  sme išli odniesť tri vrecia, ale popri smutnej udalosti, sme to zobrali aj ako  zábavu, aj keď to bolo veľmi namáhavé. Zistili sme, že aj zbieranie odpadkov môže byť zaujímavé. Hneď, ako sme odniesli prvé tri vrecia, čakala nás  druhá  polovička lesa. Odtiaľ sme si odniesli dve veľké vrecia a jednu veľkú pneumatiku. Našli sme aj miesta, kde bolo doslova a do písmena smetisko.

            Chceli by sme inšpirovať ľudí všetkých vekových kategórií, aby neznečisťovali prírodu práve naopak, aby sa  pokúsili ju skrášľovať tak,  ako my, napríklad vyčistením alebo jednoduchým recyklovaním. Držíme palce v nápadoch, ktoré by mohli pomôcť našej prírode.

            Žiačky 7.A  triedy ZŠ Žofie Bosniakovej