• Deti sveta
          • Deti sveta

          • Učte svoje deti, že sú jedinečné. Nebudú cítiť tlak, aby boli ako ostatní.“ - (Cindy Cashman)

            Na našej škole sme si dnes pripomenuli deň Deti sveta. Žiaci prvého stupňa dnes pomyselne cestovali a spoznávali kultúru a tradície detí z rôznych kútov sveta. 

            Z prvákov sa na chvíľu stali Eskimáci a Indiáni. Spoznali vzdialené kultúry, oboznámili sa s ich zvykmi ale naučili sa aj ich základné pozdravy, takže od dnes budú vedieť pozdravi kamarátov aj z týchto krajín.

            Druháci sa zase zatúlali aktivitami do krajiny vychádzajúceho slnka, Japonska. Spoznali vzdialené miesta, oboznámili sa s novými jedlami, naučili sa pozdraviť, dokonca aj poďakovať v tomto ťažkom jazyku. S tretiakmi sme navštívili slnečný Egypt, pomaľovali si tematicky tváre a takto naladení spoznali staroveké pamiatky.  Žiaci 4.A triedy dnes prežili deň s Maťkom a Kubkom. Pripomenuli si vlastné tradície a zvyky. Naša druhá štvrtácka trieda zablúdila do farebného Mexika, kde sa zoznámili s kamarátmi Miguelom a Dantem.

            Všetci naši žiaci prvého stupňa sa tak zábavnou formou nie len oboznámili s novými kultúrami, že tak ako svet je pestrofarebný aj ľudia na svete sú rozdielní, avšak všetci sme Božími deťmi, ktoré sa máme učiť tolerovať a prijať. Znova dokázali, že učiť sa vedia aj hrou a zábavnou formou.