• Matematická súťaž Klokan
          • Matematická súťaž Klokan

          • Každoročne sa naši žiaci zúčastňujú matematickej súťaže KLOKAN a nebolo tomu inak ani tento rok. 27. marca si zmerali sily v matematike žiaci z celého Slovenska a medzi úspešných riešiteľov nechýbali ani naši žiaci, ktorými boli: 

            1.A Ján Barabáš a Dávid Pevala

            2.A Filip Jašík a Ema Lazarová

            3.A Sára Prívozníková

            4.A Diana Košútová

            5.A Šárka Cesneková

            9.A Eliška Mráziková

        • Deň otcov
          • Deň otcov

          • Pri príležitosti Dňa otcov 2023 sme v ŠKD1 zorganizovali výlet otcov/starých otcov do Múzea dopravy.

            V slnečné sobotné ráno sme sa stretli na železničnej stanici v Žiline, odkiaľ sme sa vlakom prepravili do Rajeckých Teplíc. Tam sme si najskôr pozreli Múzeum dopravy, ktorým nás previedla, aj s podrobným výkladom, milá sprievodkyňa. Všetkých zaujal funkčný model železnice zobrazujúci Žilinu v roku 1925. Deti mali zážitok z toho, že sa mohli obliecť do železničnej rovnošaty a byť na chvíľu výpravcom s výpravkou v ruke.... 

            Po prehliadke múzea sme mali v parku aktivitu ktorej bol vyhradený čas výlučne pre otca/starého otca s dieťaťom. Potom nechýbala zmrzlina, prechádzka okolo jazierka a preliezky s lanami, ktoré deti veľmi zaujali.

            Cestou domov niektoré deti sledovali prácu rušňovodiča celkom zblízka.

            Touto cestou ďakujem všetkým otcom/starým otcom, ktorí sa tohto podujatia zúčastnili a aktívne sa podieľali na zdarnom priebehu výletu.

            Osobitne ďakujeme starému otcovi, ktorý zaplatil vstupné do múzea všetkým jedenástim deťom.

          • Spomienky na MDD

          • Pripomeňme si deň plný radosti a zábavy v krátkom zázname, v ktorom nám žiaci a učitelia porozprávali, ako    tento deň prežili.

        • Škola v prírode - 4. ročník
          • Škola v prírode - 4. ročník

          • V krásnom prostredí Vysokých Tatier, v obci Veľký Slavkov, sa v termíne 22.5.-26.5.2023 žiaci 4. ročníka zúčastnili dlho očakávanej Školy v prírode.

            Už samotná cesta bola pre nás zážitkom, keďže sme cestovali vlakom. Ubytovaní sme boli v chatkách, ktoré boli pekne a útulne zariadené. V okolí chatiek bolo množstvo príležitostí na trávenie voľného času, ako volejbalové ihrisko, futbalové ihrisko, rôzne preliezačky, altánok, ohnisko, golfové ihrisko a maxi človeče.Počas celého týždňa sme mali nabitý program, na ktorý sme sa presúvali tatranskými električkami.V deň príchodu sme začali chutným obedom, a potom naše kroky viedli do Triklandie, kde nám učarovali optické klamy a ilúzie.Utorok začal zhurta rozcvičkou, raňajkami, a potom sme sa vybrali do Štrbského Plesa, odkiaľ sme išli lesným chodníkom k Popradskému plesu. Hoci sme počas cesty trochu zmokli, do cieľa sme prišli spokojní a najväčším darom bolo slniečko, v ktoré sme už ani nedúfali.V stredu sme si užili tiež veľa vody, pretože sme navštívili AquaCity Poprad, kde sme sa mohli poriadne vyšantiť v bazénoch aj na toboganoch.Ani sme sa nenazdali a už bol štvrtok a nás čakala ďalšia túra. V obci Starý Smokovec sme najskôr navštívili múzeum Tatry vnútri, kde sme mohli bližšie spoznať tatranskú prírodu, vyskúšali sme si aj virtuálnu realitu a lezeckú stenu. Potom naše kroky smerovali na pozemnú lanovku, ktorá nás vyviezla na Hrebienok a odtiaľ sme išli na Bilíkovu chatu, ďalej k Vodopádom Studeného potoka a k Rainerovej chate, kde sme si oddýchli, načerpali sily, a potom sa vrátili opäť na Hrebienok.V piatok sme naložili kufre do auta, rozlúčili sa s areálom, v ktorom nám bolo tak super a pobrali sa do Popradu, kde sme si pochutnali na výbornej, lacnej a veľkej zmrzline.Okrem absolvovaných výletov sme si každý večer užili spoločný program, ako opekačku, vedomostný kvíz, kino a posledný večer aj diskotéku pod holým nebom.

            Na záver už len dodáme, že sme si Školu v prírode vychutnali plnými dúškami a spomienky na ňu nám ešte zostanú poriadne dlho. 

        • Školské mini - záhony
          • Školské mini - záhony

          • Aj my žiaci našej školy sme sa zapojili do pestovania rôznych rastliniek. Rastlinky sme sami vysadili a spoločne sa o ne staráme. 

        • Kvíz: 1. stupeň - Žofia Bosniaková
          • Kvíz: 1. stupeň - Žofia Bosniaková

          • Z príležitosti nedožitých 414. narodenín Žofie Bosniakovej si v piatok žiaci 1.stupňa pripomenuli našu patrónku a orodovníčku. Prváci si Žofiu uctili cez skladanie obrázkov z jej života a ostatné triedy si ju uctili cez kvíz, ktorému predchádzalo spoločné čítanie o jej živote. Žiaci sa kvízu bravúrne zhostili a odpovedali skoro na všetky otázky správne. Víťaz však môže byť iba jeden, a tým sa stal modrý tím v zastúpení Emky Lazarovej(2.A), Soničky Heglasovej(3.A) a Filipka Babjaka(4.A). Spoločne spojili sily a oplatilo sa! Víťazi si odniesli pekné ceny a my ostatní sme si opäť pripomenuli našu patrónku, za ktorej blahorečenie sa stále modlíme.

             

        • Školský výlet do Bojníc
          • Školský výlet do Bojníc

          • Žiaci 1.– 3. ročníka sa koncom mája zúčastnili výletu do Bojníc.

            Navštívili jednu z najvýznamnejších pamiatok Slovenska – Bojnický zámok, v ktorom zaujímavou rozprávkovou prehliadkou nahliadli do života šľachticov, grófov a kráľov bojnického panstva. Zámok deti očaril nielen svojimi vzácnymi umeleckými zbierkami, ale aj pútavým programom, kde pozornejší žiaci mohli získať aj odmenu. Náš výlet pokračoval turistickým vláčikom do novootvoreného dinoparku DINONO. Tu mohli deti s nadšením obdivovať viac ako 120 dinosaurov v životnej veľkosti aj so zvukmi. Viacerí tu našli svojich obľúbených dinov, vedeli ich pomenovať a  porozprávali svojim kamarátom o spôsobe ich života. Niektorí žiaci si užívali radšej dino-šmýkačky.

            Každý sme si z výletu niesli domov niečo pekné – niekto nové zážitky, skúsenosti, niekto darčeky, niekto nové kamarátstvo. A dnes sa už tešíme čo bude nabudúce.

        • MDD
          • MDD

          • Vo štvrtok 1. júna sa život na našej škole premenil na miesto hier a zábavy. Spoločne sme oslávili jeden z najobľúbenejších dní roka , ktorý patrí deťom vo viac ako v 21 krajinách sveta.  

            Mladšie deti čakal program vytvorený a pripravený ich staršími spolužiakmi. Vyskúšali si rôznorodé športové súťaže, spoločenské hry, kvízy, hľadanie pokladov, pečenie sladkých dobrôt .... Za svoje úsilie a nadšenie získali pekné ceny. Starší si mohli vyskúšať úlohu organizátorov a zhostili sa jej vynikajúco.

            Všetci si odniesli množstvo zážitkov ,získali nové skúsenosti a navzájom sa obohatili.

            „ Pre deti má láska iba tri písmená : Č-A-S “ John Crudele

        • Zbierka pre Nadáciu anjelské krídla
          • Zbierka pre Nadáciu anjelské krídla

          • V mesiaci máj sme na škole s podporou pani Klečkovej organizovali dobročinnú zbierku pre Nadáciu anjelské krídla. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli do zbierky trvanlivými potravinami a drogériou pre rodiny v núdzi. Veľká vďaka patrí správkyni nadácie pani Majeríkovej, ktorá túto pomoc odovzdala rodinám. Ďakujeme aj dobrovoľníkovi pánu Smatanovi, ktorý nám pomohol pri odvoze.

            Ešte raz ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Tu je aj poďakovanie od Nadácie anjelské krídla:

            Poďakovanie

        • Oceňovanie žiakov Žilinskej diecézy
          • Oceňovanie žiakov Žilinskej diecézy

          • Každoročne otec biskup Tomáš Galis oceňuje spomedzi absolventov základných škôl žiakov, ktorí sú v niečom výnimoční.

            Tento rok za našu školu bola ocenená Eliška Mráziková, ktorá svoj talent prejavila a zúročila v rôznych súťažiach. Vzorné a skromné správanie, dobrota boli vzorom pre jej spolužiakov. Svojim empatickým prístupom, vzornou prípravou a pocitom spolupatričnosti si získala nielen spolužiakov, ale aj pedagógov.

            Eliške prajeme veľa úspech v ďalšom štúdiu.